Wat is wildlife crime?

De illegale handel in wilde dieren is geƫxplodeerd om te voldoen aan de toenemende vraag naar olifantenivoor, neushoorns en tijgerproducten, met name in Aziƫ. Gecontroleerd door gevaarlijke misdaadsyndicaten worden in het wild levende dieren, net als drugs of wapens, verhandeld. Criminelen in het wild levende dier- en plantensoorten opereren vaak straffeloos, waardoor de handel een bedrijf met een laag risico en hoge winsten is. Vandaag de dag is het de op vier na meest winstgevende illegale handel ter wereld, die wordt geschat op 10 miljard dollar per jaar.

We maken gebruik van de kracht van ons wereldwijde netwerk, onze invloed op partners en overheden, en de passie van onze aanhangers voor een crisis die jaren van vooruitgang op het gebied van natuurbehoud teniet dreigt te doen. Het afgelopen jaar heeft al enkele grote overwinningen opgeleverd, zoals Thailand’s verbod op hun ivoorhandel en de steun van kampioenen. Doe mee met onze campagne en help ons:

Duw regeringen aan om bedreigde dierpopulaties te beschermen door de wetshandhaving te versterken, strenge afschrikkende maatregelen op te leggen, de vraag naar bedreigde diersoorten te verminderen en internationale verplichtingen in het kader van CITES na te komen.

Spreek namens de mensen aan de frontlinies die worden bedreigd door gewapende stropers, zodat ze goed zijn uitgerust, getraind en gecompenseerd.

De vraag naar illegale onderdelen en producten van in het wild levende dieren te verminderen door anderen aan te moedigen vragen te stellen en de feiten te achterhalen voordat u een in het wild levende diersoort of een plantaardig product koopt.